Soal dan Pembahasan Hot Boning

hot boning is an energy saving technique for the meat processing industry

Soal dan Pembahasan Hot Boning – Secara umum materi reading dapat dipelajari pada pelajaran TOEFL. Pada pelajaran TOEFL terdapat materi reading yang soalnya akan dibagikan pada tulisan ini beserta pembahasannya.

This text is for questions 1 to 13.

Hot Boning

Hot boning is an energy saving technique for the meat processing industry. It has received considerable attention in recent years when increased pressure for energy conservation has accentuated the need for more efficient methods of processing the bovine carcass. Cooling of an entire carcass requires a considerable amount of refrigerated space, since bone and trimmable fat are cooled along with the muscle. It is also necessary to space the carcasses adequately in the refrigerated room for better air movement and prevention of microbial contamination, thus adding to the volume requirements for carcass chillers.

Conventional handling of meat involves holding the beef sides in the cooler for 24 to 36 hours before boning. Chilling in the traditional fashion is also associated with a loss of carcass weight ranging from 2% to 4% due to evaporation of moisture from the meat tissue.

Early excision, or hot boning, of muscle prerigor followed by vacuum packaging has several potential advantages. By removing only the edible muscle and fat prerigor, refrigeration space and costs are minimized, boning labor is decreased and storage yields increased. Because hot boning often results in toughening of meat, a more recent approach, hot boning following electrical stimulation, has been used to reduce the necessary time of rigor mortis. Some researchers have found this method beneficial in maintaining tender meat, while others have found that the meat also becomes tough after electrical stimulation.

1. The word “accentuated” in the line 2 is closest in meaning to …
A. de-emphasized
B. speeded up
C. caused
D. highlighted.
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Kata “accentuated” pada baris 2 paling dekat artinya dengan …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) highlighted.

2. All of the following are mentioned as drawbacks of the conventional method of boning EXCEPT …
A. Storage space requirements
B. Energy waste
C. Loss of carcass weight
D. Toughness of meat
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Semua hal berikut ini disebutkan sebagai kelemahan dari metode boning konvensional KECUALI …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) Toughness of meat

3. In the line 2, the word “pressure” is closest in meaning to …
A. urgency
B. weight
C. flavor
D. cooking texture
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Di baris 2, kata “tekanan” paling dekat artinya dengan …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) urgency

4. Hot boning is becoming very popular because …
A. it causes meat to be very tender
B. it helps conserve energy and is less expensive than conventional methods
C. meat tastes better when the bone is adequately seared along with the meat
D. it reduces the weight of the carcass
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Hot boning menjadi sangat populer karena …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) it helps conserve energy and is less expensive than conventional methods

5. In the line 7, “carcass” is nearest in meaning to …
A. a refrigerator for the animal body
B. a method of boning meat
C. electrical stimulation of beef
D. early excision
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Di baris 7, “carcass” paling dekat artinya dengan …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) a refrigerator for the animal body

6. In the line 11, “early excision” is closest in meaning to …
A. vacuum packaging
B. hot boning
C. carcass chilling
D. electrical stimulation
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Di baris 11, “early excision” paling dekat artinya dengan …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) hot boning

7. The toughening of meat during hot boning has been combatted by …
A. following hot boning with electrical stimulation
B. tenderizing the meat
C. using electrical stimulation before hot boning
D. removing only the edible muscle and fat prerigor
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Ketangguhan daging selama hot boning telah diperangi oleh …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) following hot boning with electrical stimulation

8. The word “bovine” in line 3 is nearest in meaning to …
A. cold
B. electrically stimulated
C. beef
D. pork
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Kata “bovine” pada baris 3 paling dekat artinya dengan …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (C) beef

9. The word “this” in line 16 refers to …
A. hot boning
B. hot boning following electrical stimulation
C. rigor mortis
D. removing edible muscle and fat prerigor
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Kata “this” pada baris 16 mengacu pada …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) hot boning

10. In line 3, the word “carcass” is closest in meaning to …
A. deboned meat
B. body
C. refrigerator
D. fat
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Di baris 3, kata “carcass” paling dekat artinya dengan …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) body

11. The word “considerable” in line 4 is closest in meaning to …
A. frigid
B. kind
C. lesser
D. substantial
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Kata “considerable” di baris 4 paling dekat artinya dengan …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) substantial

12. One reason it is recommended to remove bones before refrigerating is that …
A. it makes the meat more tender
B. the bones are able to be used for other purposes
C. it increases chilling time
D. it saves cooling space by not refrigerating parts that will be discarded
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Salah satu alasan dianjurkan untuk membuang tulang sebelum didinginkan adalah karena …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) it saves cooling space by not refrigerating parts that will be discarded

13. The word “trimmable” in line 4 is nearest in meaning to …
A. unsaturated
B. removable
C. unhealthy
D. chillable
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Kata “trimmable” pada baris 4 paling dekat artinya dengan …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) removable

Sekian Soal dan Pembahasan Hot Boning hot boning is an energy saving technique for the meat processing industry. Semoga hot boning is an energy saving technique for the meat processing industry Soal dan Pembahasan Hot Boning tadi dapat membantu teman-teman dalam belajar TOEFL.

Buat kalian yang ingin belajar lebih jauh tentang TOEFL, kalian bisa langsung klik link berikut Ambiz TOEFL Masterclass. Disini kalian bisa belajar TOEFL secara online dengan animasi visual yang interaktif. Ambiz TOEFL Masterclass cocok untuk kalian yang tidak punya banyak waktu untuk belajar TOEFL dan bingung mencari buku-buku mana saja yang akan kalian pakai.

Selain itu, Ambiz TOEFL Masterclass juga hadir dengan harga yang terjangkau, jadi kalian tidak perlu les sana sini dengan biaya yang mahal. Jika kalian sibuk, kalian tetap bisa mengakses materi di Ambiz TOEFL Masterclass selama 24 jam dimanapun kalian berada. 

Daftar Sekarang: Ambiz TOEFL Masterclass – Belajar TOEFL dengan Animasi Visual Interaktif

Baca juga: Soal dan Pembahasan History of the Chickenpox Vaccine

Ambiz Education Search:
hot boning is an energy saving technique for the meat processing industry

error: