Soal dan Pembahasan Paul Bunyan

paul bunyan is perhaps americas bestknown folk hero

Soal dan Pembahasan Paul Bunyan – Secara umum materi reading dapat dipelajari pada pelajaran TOEFL. Pada pelajaran TOEFL terdapat materi reading yang soalnya akan dibagikan pada tulisan ini beserta pembahasannya.

This text is for questions 1 to 10.

Paul Bunyan

Paul Bunyan is perhaps America’s best-known folk hero. A fictional logger of incredible strength, he was most likely based on an actual nineteenth century logger from the northern United States or Canada. As a folk hero, he struck a chord with Americans on some level, perhaps because he was incredibly strong but also because he was hard-working and capable, ingenious in solving problems, and fun-loving.

Though there is evidence that Paul Bunyan tales were part of oral tradition in the nineteenth century, Paul Bunyan stories did not appear in written form until the early twentieth century. Journalist James McGillivray included descriptions of Bunyan in a series of essays entitled “The Round River Drive,” which appeared in a number of Midwestern newspapers between 1906 and 1910. However, it was through an extensive advertising campaign that Paul Bunyan moved solidly into print.

Recognizing the appeal of Paul Bunyan as a figure for his company’s advertising, William Laughead, an advertising executive for the Red River Lumber Company, initiated a campaign that consisted of a series of publications featuring Paul Bunyan. For several decades, the company distributed these publications free of charge and made no attempt to obtain a copyright on them. In fact, the company vigorously encouraged other writers to make use of Paul Bunyan because it felt that the use of this character enhanced the name recognition of the Red River Lumber Company inasmuch as the name of the folk hero and the name of the company had become interwoven.

The Bunyan stories published by Red River and further circulated by others were tall tales of gigantic proportions. In these tales, Bunyan is depicted as a man of superhuman proportions, who is strong, hard-working, entrepreneurial, and innovative. In one story, for example, Paul is credited with digging the Great Lakes in order to create a watering hole for his giant ox, Babe. In another of these tales, Paul caused an entire winter of blue snow to fall by swearing a blue streak after he injured himself by smashing his thumb with a large hammer.

Fascination with Paul Bunyan has continued to grow, and today he is a standard of American folklore. The prevalence of Bunyan as a figure of folklore today is evidenced by references to him in countless stories, cartoons, poems, and songs as well as the numerous community festivals and logging competitions featuring Paul Bunyan that can be found throughout the sections of the country where logging has a strong tradition.

1. The purpose of this passage is to …
A. present the actual feats of a real-life logger
B. provide an overview of American folktales
C. describe logging in North America
D. discuss a “larger than life” folk hero
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Tujuan dari bagian ini adalah untuk …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) discuss a “larger than life” folk hero

2. It is NOT stated in the passage that Paul Bunyan is known for his …
A. unusual strength
B. dedication to work
C. ingenuity in difficult situations
D. serious nature
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Yang TIDAK dinyatakan dalam bagian itu bahwa Paul Bunyan dikenal karena …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) serious nature

3. The passage states that Paul Bunyan tales first appeared …
A. in oral stories
B. in advertising
C. in newspapers
D. in a series of essays
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Bagian tersebut menyatakan bahwa cerita Paul Bunyan pertama kali muncul …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) in oral stories

4. Which of the following CANNOT be inferred about the Red River Lumber Company’s advertising campaign featuring Paul Bunyan?
A. It endured for quite a time.
B. The company did not protect its ownership of the stories.
C. The campaign did little to enhance the company’s profitability.
D. The company wanted the name Paul Bunyan to be known as widely as possible.
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Manakah dari berikut ini yang TIDAK BISA disimpulkan tentang kampanye iklan Red River Lumber Company yang menampilkan Paul Bunyan?”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (C) The campaign did little to enhance the company’s profitability.

5. The pronoun “them” in line 14 refers to …
A. publications
B. series
D. writers
C. decades
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Kata ganti “them” pada baris 14 merujuk pada …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) publications

6. The word “interwoven” in line 17 could be best replaced by …
A. unfashionable
B. mixed together
C. not compatible
D. too separate
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Kata “interwoven” pada baris 17 sebaiknya diganti dengan …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) mixed together

7. Where in the passage does the author discuss a weather phenomenon that Paul Bunyan supposedly caused?
A. Lines 3-5
B. Lines 14-17
C. lines 20-23
D. Lines 25-29
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Di bagian manakah penulis membahas fenomena cuaca yang diduga disebabkan oleh Paul Bunyan?”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (C) lines 20-23

8. The word “countless” in line 27 could be best replaced by the expression …
A. an overestimated number of
B. an insubstantial number of
C. a large number of
D. a specified number of
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Kata “countless” di baris 27 sebaiknya diganti dengan ungkapan …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (C) a large number of

9. Which paragraph describes the plots of some of the tales of Paul Bunyan?
A. The second paragraph
B. The third paragraph
C. The fourth paragraph
D. The fifth paragraph
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Paragraf mana yang menjelaskan plot dari beberapa kisah Paul Bunyan?”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (C) The fourth paragraph

10. The author’s tone in this passage is …
A. humorous
B. neutral
C. sarcastic
D. pessimistic
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Nada suara penulis dalam bagian ini adalah …”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) neutral

Sekian Soal dan Pembahasan Paul Bunyan paul bunyan is perhaps americas bestknown folk hero. Semoga paul bunyan is perhaps americas bestknown folk hero Soal dan Pembahasan Paul Bunyan tadi dapat membantu teman-teman dalam belajar bahasa Inggris.

Buat kalian yang ingin belajar lebih jauh tentang TOEFL, kalian bisa langsung klik link berikut Ambiz TOEFL Masterclass. Disini kalian bisa belajar TOEFL secara online dengan animasi visual yang interaktif. Ambiz TOEFL Masterclass cocok untuk kalian yang tidak punya banyak waktu untuk belajar TOEFL dan bingung mencari buku-buku mana saja yang akan kalian pakai.

Selain itu, Ambiz TOEFL Masterclass juga hadir dengan harga yang terjangkau, jadi kalian tidak perlu les sana sini dengan biaya yang mahal. Jika kalian sibuk, kalian tetap bisa mengakses materi di Ambiz TOEFL Masterclass selama 24 jam dimanapun kalian berada. 

Daftar Sekarang: Ambiz TOEFL Masterclass – Belajar TOEFL dengan Animasi Visual Interaktif

Baca juga: Soal dan Pembahasan The Mohs’ Hardness Scale

Ambiz Education Search:
paul bunyan is perhaps americas bestknown folk hero

error: