Soal dan Pembahasan Lilis Handayani’s Application Letter

Lilis Handayani's Application Letter

Soal dan Pembahasan Lilis Handayani’s Application Letter – Secara umum materi application letter text dapat dipelajari pada pelajaran bahasa Inggris pada tingkatan SMA. Pada pelajaran bahasa inggris terdapat materi application letter text yang soalnya akan dibagikan pada tulisan ini beserta pembahasannya.

This text is for questions 1 to 10.

Lilis Handayani’s Application Letter

Lilis Handayani
Jl. A. Yani 389
Surabaya, 65151

April 19, 2015
Mr. Frank Peterson, Personnel Manager
Jeans and Co.
Jl. Raya Pandaan 186
Pandaan Pasuruan, Jawa Timur, 98502

Dear Mr. Peterson,

I am writing to you in response to your advertisement for a local branch manager newspaper appeared in the Jawa Pos on Sunday, June 15. As you can see from my enclosed resume, my experience and qualifications match this position’s requirements.

My current position, managing the local branch of a national shoe retailer, has provided the opportunity to work under a high-pressure, team environment, where it is essential to be able to work closely with my colleagues in order to meet sales deadlines. In addition to my responsibilities as manager, I also developed time management tools for staff using Access and Excel from Microsoft’s Office Suite.

Thank you for your time and consideration. I look forward to the opportunity to personally discuss why I am particularly suited for this position. Please call me after 4.00 P.M. to suggest a time we may meet. I can be reached via telephone number 031-858564 or by email at [email protected].

Sincerely,
Lilis Handayani

1. To whom is the letter sent?
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah The letter is sent to Mr. Frank Peterson.

2. Who wrote the application letter?
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah Lilis Handayani wrote the application letter.

3. What is the purpose of writing the letter?
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah The purpose of writing the letter is applying a job.

4. What position is being advertised?
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah The position which is being advertised is a local branch manager.

5. How did Lilis Handayani know the vacancy?
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah She knew the vacancy from a newspaper.

6. What is Lilis’ current position?
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah Lilis’s current position is managing local branch of shoe retailer.

7. What has her current position provided with?
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah Her current position provided her with the opportunity to work under pressure and working with team environment.

8. What other responsibilities does she have at the moment?
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah Her other responsibility is developing time management for staff.

9. Do you think that Lilis is confident about her competence? How do you know?
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah Yes, she is. From her current position, she is very confident to apply the job.

10. Does Lilis indicate her willingness for an interview? Find the evidence from the text!
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah Yes, she does. She said to call her after 4:00 pm to arrange the time to meet.

Sekian Soal dan Pembahasan Lilis Handayani’s Application Letter. Semoga Soal dan Pembahasan Lilis Handayani’s Application Letter tadi dapat membantu teman-teman dalam belajar.

Referensi: https://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page
Baca juga: Soal dan Pembahasan Amar Mundi’s Application Letter

Ambiz Education Search:

error: