Soal dan Pembahasan Literature – Reading PBT 5

Whereas literature in the first half of the eighteenth century in America had been largely religious and moral in tone

Soal dan Pembahasan Literature – Secara umum materi reading dapat dipelajari pada pelajaran TOEFL. Pada pelajaran TOEFL terdapat materi reading yang soalnya akan dibagikan pada tulisan ini beserta pembahasannya.

Literature

Whereas literature in the first half of the eighteenth century in America had been largely religious and moral in tone, by the latter half of the century the revolutionary fervor that was coming to life in the colonies began to be reflected in the literature of the time, which in turn served to further influence the population. Although not all writers of this period supported the Revolution, the two best-known and most influential writers, Ben Franklin and Thomas Paine, were both strongly supportive of that cause.

Ben Franklin first attained popular success through his writings in his brother’s newspaper, the New England Current. In these articles he used a simple style of language and common sense argumentation to defend the point of view of the farmer and the Leather Apron man. He continued with the same common sense practicality and appeal to the common man with his work on Poor Richard’s Almanac from 1733 until 1758. Firmly established in his popular acceptance by the people, Franklin wrote a variety of extremely effective articles and pamphlets about the colonist’s revolutionary cause against England.

Thomas Paine was an Englishman working as a magazine editor in Philadelphia at the time of the Revolution. His pamphlet Common Sense, which appeared in 1776, was a force in encouraging the colonists to declare their independence from England. Then throughout the long and desperate war years he published a series of Crisis papers (from 1776 until 1783) to encourage the colonists to continue on with the struggle. The effectiveness of his writing was probably due to his emotional yet oversimplified depiction of the cause of the colonists against England as a classic struggle of good and evil.

1. The paragraph preceding this passage most likely discusses …
A. How literature influence the population
B. Religious and moral literature
C. Literature supporting the cause of the American Revolution
D. What made Thomas Paine’s literature successful
Pembahasan:

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) Religious and moral literature

2. The word “fervor” in line 2 is closest in meaning to …
A. War
B. Anxiety
C. Spirit
D. Action
Pembahasan:

Jadi, jawaban yang benar adalah (C) Spirit

3. The word “time” in line 3 could best be replaced by …
A. Hour
B. Period
C. Appointment
D. Duration
Pembahasan:

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) Period

4. It is implied in the passage that …
A. Some writers in the American colonies supported England during the Revolution
B. Franklin and Paine were the only writers to influence the Revolution
C. Because Thomas Paine was an Englishman, he supported England against the colonies
D. Authors who supported England did not remain in the colonies during the Revolution
Pembahasan:

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) Some writers in the American colonies supported England during the Revolution

5. The pronoun “he” in line 8 refers to …
A. Thomas Paine
B. Ben Franklin
C. Ben Franklin’s brother
D. Poor Richard
Pembahasan:

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) Ben Franklin

6. The expression “point of view” in line 9 could best be replaced by …
A. Perspective
B. Sight
C. Circumstance
D. Trait
Pembahasan:

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) Perspective

7. According to the passage, the tone of Poor Richard’s Almanac is …
A. Pragmatic
B. Erudite
C. Theoretical
D. Scholarly
Pembahasan:

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) Pragmatic

8. The word “desperate” in line 16 could best be replaced by …
A. Unending
B. Hopeless
C. Strategic
D. Combative
Pembahasan:

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) Hopeless

9. Where in the passage does the author describe Thomas Paine’s style of writing?
A. Lines 4-6
B. Lines 8-9
C. Lines 14-15
D. Lines 18-20
Pembahasan:

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) Lines 18-20

10. The purpose of the passage is to …
A. Discuss American literature in the first half of the eighteen century
B. Give biographical data on two American writers
C. Explain which authors supported the Revolution
D. Describe the literary influence during revolutionary America
Pembahasan:

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) Describe the literary influence during revolutionary America

Sekian Soal dan Pembahasan Literature. Semoga Soal dan Pembahasan Literature tadi dapat membantu teman-teman dalam belajar bahasa Inggris.

Buat kalian yang ingin belajar lebih jauh tentang TOEFL, kalian bisa langsung klik link berikut Ambiz TOEFL Masterclass. Disini kalian bisa belajar TOEFL secara online dengan animasi visual yang interaktif. Ambiz TOEFL Masterclass cocok untuk kalian yang tidak punya banyak waktu untuk belajar TOEFL dan bingung mencari buku-buku mana saja yang akan kalian pakai.

Selain itu, Ambiz TOEFL Masterclass juga hadir dengan harga yang terjangkau, jadi kalian tidak perlu les sana sini dengan biaya yang mahal. Jika kalian sibuk, kalian tetap bisa mengakses materi di Ambiz TOEFL Masterclass selama 24 jam dimanapun kalian berada. 

Daftar Sekarang: Ambiz TOEFL Masterclass – Belajar TOEFL dengan Animasi Visual Interaktif

Baca juga: Soal dan Pembahasan The Alaska Pipeline – Reading PBT 6

Ambiz Education Search:
Whereas literature in the first half of the eighteenth century in America had been largely religious and moral in tone

Share on:
error: