Soal dan Pembahasan Tornado Wreaks Havoc in Semarang

Tornado Wreaks Havoc in Semarang

Soal dan Pembahasan Tornado Wreaks Havoc in Semarang – Secara umum materi news item text dapat dipelajari pada pelajaran bahasa Inggris pada tingkatan SMP. Pada pelajaran bahasa inggris terdapat materi news item text yang soalnya akan dibagikan pada tulisan ini beserta pembahasannya.

This text is for questions 1 to .

Tornado Wreaks Havoc in Semarang

Residents assessed the damage after a tornado damaged 150 houses in the district of Tembalang in Semarang, Central Java late on Saturday afternoon. Three people were injured and at least five of the houses in the Sendangguwo and Tandang neighborhoods were destroyed, while many others were seriously damaged as the tornado ripped off their roofs. Tohirin aka Jayeng, 40, a resident whose house was levelled at the Sendang Asri housing complex, said the winds hit about 4 p.m.

“I saw this black wind coming and becoming pointed into a funnel. It suddenly approached and hit my house,” he said.Tohirin’s wife, two children and mother-in law were in the kitchen at the time when the tornado known locally as “Ulur-ulur” passed over their home, destroying the guest and bedrooms.

“It was as if the wind had lifted my home up,” Tohirin said. The disaster also destroyed the walls of four neighboring houses. Many other homes in the area lost their roofs and residents and neighbours had started rebuilding on Sunday.

Tembalang district head Dayat said the tornado also damaged a small mosque and felled power lines and about 50 trees. His office was still collecting data on the damage, he said.

Villagers said the tornado was the worst to hit the district in living memory. Semarang Mayor Sukawi Sutarip and his wife, Sinto Sukawi, visited the scene on Sunday, accompanied by senior officials.

“We will provide the victims with assistance immediately,” the mayoral spokesman Achyani said.

Taken from The Jakarta Post, December 20, 2004

1. When did the tornado hit the district of Tembalang in Semarang?
A. On December 17, 2004.
B. On December 18, 2004.
C. On December 19, 2004.
D. On December 20, 2004.
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) On December 20, 2004.

2. How many houses were destroyed by the tornado in the Sendangguwo and Tandang neighbourhoods?
A. Less than five houses.
B. More than five houses.
C. Five houses.
D. Three houses.
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) More than five houses.

3. The tornado hit the district …
A. In the morning
B. In the afternoon
C. In the evening
D. At midnight
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) In the afternoon

4. Which parts of Tohirin’s house were destroyed?
A. The kitchen.
B. The guest rooms.
C. The bedrooms.
D. The guest and bedrooms.
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) The guest and bedrooms.

5. “The disaster also destroyed the walls of four neighbouring houses”. The synonym of the italicized word is …
A. Fortune
B. Whirlwind
C. Storm
D. Calamity
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) Whirlwind

6. Who rebuilt the damaged homes?
A. The residents.
B. The residents and neighbours.
C. The Tembalang District head.
D. The mayor of Semarang.
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) The residents and neighbours.

7. Who is Sukawi Sutarip?
A. A resident of the District of Tembalang.
B. Tohirin’s neighbour.
C. A villager of Sendangguwo.
D. The mayor of Semarang.
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) A resident of the District of Tembalang.

8. Who went to see the scene of disaster on Sunday?
A. Sukawi Sutarip.
B. Dayat.
C. Sukawi Sutarip, his wife and senior officials.
D. Achyani.
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “”. Pada paragraf X teks tersebut disebutkan “” yang memiliki arti “”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (C) Sukawi Sutarip, his wife and senior officials.

Sekian Soal dan Pembahasan Tornado Wreaks Havoc in Semarang. Semoga Soal dan Pembahasan Tornado Wreaks Havoc in Semarang tadi dapat membantu teman-teman dalam belajar.

Referensi: https://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page
Baca juga: Soal dan Pembahasan The White Butterfly

Ambiz Education Search:

error: