Soal dan Pembahasan Wong Wai Man Wilfred

what is the name of the company or organization wong wai man wilfred applying to

Soal dan Pembahasan Wong Wai Man Wilfred – Secara umum materi application letter text dapat dipelajari pada pelajaran bahasa Inggris pada tingkatan SMA. Pada pelajaran bahasa inggris terdapat materi application letter text yang soalnya akan dibagikan pada tulisan ini beserta pembahasannya.

This text is for questions 1 to 10.

Wong Wai Man Wilfred

Mr. William Chan
Personnel Manager
Wong and Lim Consulting
PO Box 583, Kwai Chung
Kowloon

Dear Mr. Chan,

I am writing to apply for the post of Management Trainee, which was advertised on the Student Affairs Office notice board of the Hongkong Polytechnic University on 1 March 2005.

My working experience at Lucky Star Garment Manufactory Limited improved my leadership skills, communication skills, and ability to work in a team environment. I have fluent spoken and written English. I also have fluent spoken and written Mandarin, and can therefore work in mainland China.

Currently, I am studying a B.A. in Management at the Hongkong Polytechnic University graduating in 2005. Subjects which I am studying that are relevant to the post of Management Trainee include Operations Management, Human Resources Management, Accounting, Marketing, and Strategic Management.

During my studies, I have had the post of Executive in management Society. While leading and organizing Management Society. While leading and organizing Management Society activities have improved my ability to lead and supervise subordinates effectively able to work under pressure and my ability to work in a team environment.

Working for Wong and Lim Consulting appeals to me because it has a good reputation and it provides excellent training. Your organization produces a high-quality service, and I can contribute to this with my leadership skills and my ability to work under pressure.

I am is available for an interview at any time. I look forward to meeting you.

Yours sincerely,
Wong Wai Man Wilfred
Excl: Resume

1. What is the job title?
A. Consultant
B. Operation Management
C. Human resources Management
D. Accounting
E. Management trainee
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Apa jabatan pekerjaan tersebut?”. Pada paragraf pertama teks tersebut disebutkan “I am writing to apply for the post of Management Trainee, which was advertised on the Student Affairs Office notice board of the Hongkong Polytechnic University on 1 March 2005” yang memiliki arti “Saya menulis untuk melamar posisi Management Trainee, yang diiklankan di papan pengumuman Kantor Urusan Kemahasiswaan Universitas Politeknik Hongkong pada 1 Maret 2005”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (E) Management trainee.

2. What skill and personnel qualities are required?
A. Leadership skill, communication skill and ability to work in a team environment
B. Fluent spoken and written Mandarin
C. Have known about environment
D. Hard worker
E. Willing to work overtime
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Keterampilan dan kualitas personel apa yang dibutuhkan?”. Pada paragraf kedua teks tersebut disebutkan “My working experience at Lucky Star Garment Manufactory Limited improved my leadership skills, communication skills, and ability to work in a team environment yang memiliki arti “Pengalaman kerja saya di Lucky Star Garment Manufactory Limited meningkatkan keterampilan kepemimpinan, keterampilan komunikasi, dan kemampuan saya untuk bekerja dalam lingkungan tim”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (A) Leadership skill, communication skill and ability to work in a team environment.

3. What is the name of the company with Wong Wai Man Wilfred applying to?
A. Lucky Star Garment Manufactory Limited
B. Hong Kong Polytechnic University
C. Marketing and Strategic Management
D. Wong and Lim Consultant
E. Executive in the Management Society
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Apa nama perusahaan yang melamar Wong Wai Man Wilfred?”. Pada bagian awal teks tersebut disebutkan “Mr. William Chan Personnel Manager Wong and Lim Consulting PO Box 583, Kwai Chung Kowloon” yang memiliki arti “Mr William Chan Manajer Personalia Wong dan Lim Consulting PO Box 583, Kwai Chung Kowloon”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) Wong and Lim Consultant.

4. Where does Mr. Chan live?
A. In the city of China
B. In the city of Hongkong
C. In the city of England
D. In the city of Malaysia
E. In the city of Singapore.
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Dimana Pak Chan tinggal?”. Pada bagian awal teks tersebut disebutkan Mr. William Chan Personnel Manager Wong and Lim Consulting PO Box 583, Kwai Chung Kowloon yang memiliki arti “Mr William Chan Manajer Personalia Wong dan Lim Consulting PO Box 583, Kwai Chung Kowloon”.

Berdasarkan informasi tersebut, maka secara implisit kita mengetahui bahwa Pak Chan tinggal di Hongkong.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) In the city of Hongkong.

5. Who send the letter?
A. Mr. Chan
B. Mr. Wong
C. Mrs. Lim
D. Mr. Wong Wai Man Wilfred
E. Mr. Kwai Chung
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Siapa yang mengirim surat tersebut?”. Pada bagian akhir teks tersebut disebutkan “Yours sincerely, Wong Wai Man Wilfred Excl: Resume” yang memiliki arti “Hormat kami, Wong Wai Man Wilfred Hal penting: Resume”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) Mr. Wong Wai Man Wilfred.

6. What does Mr. Wilfred enclose the application letter?
A. Reputation
B. Resume
C. Address
D. Job interview
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Apa yang dilampirkan Pak Wilfred dalam surat lamaran?”. Pada bagian akhir teks tersebut disebutkan “Yours sincerely, Wong Wai Man Wilfred Excl: Resume yang memiliki arti “Hormat kami, Wong Wai Man Wilfred Hal penting: Resume”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) Resume.

7. How does Mr. Wilfred know this ad?
A. From Wong and Lim Consulting
B. From Management Society
C. From Lucky Star Garment Manufactory
D. From Student Affairs Office notice board
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Bagaimana Pak Wilfred mengetahui iklan ini?”. Pada paragraf pertama teks tersebut disebutkan “I am writing to apply for the post of Management Trainee, which was advertised on the Student Affairs Office notice board of the Hongkong Polytechnic University on 1 March 2005” yang memiliki arti “Saya menulis untuk melamar posisi Management Trainee, yang diiklankan di papan pengumuman Kantor Urusan Kemahasiswaan Universitas Politeknik Hongkong pada 1 Maret 2005”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (D) From Student Affairs Office notice board.

8. How many language does he master?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Berapa banyak bahasa yang dia kuasai?”. Pada paragraf kedua teks tersebut disebutkan “I have fluent spoken and written English. I also have fluent spoken and written Mandarin, and can therefore work in mainland China” yang memiliki arti “Saya telah fasih berbicara dan menulis bahasa Inggris. Saya juga fasih berbicara dan menulis bahasa Mandarin, dan karenanya dapat bekerja di daratan Tiongkok”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (B) 2.

9. What is the subject of study have relevant to Management Trainee? except …
A. Operations Management
B. Human Resources Management
C. Accounting
D. Marketing and Strategic Management
E. Management Society
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Mata kuliah apa yang relevan dengan Management Trainee? kecuali …”. Pada paragraf ketiga teks tersebut disebutkan “Subjects which I am studying that are relevant to the post of Management Trainee include Operations Management, Human Resources Management, Accounting, Marketing, and Strategic Management yang memiliki arti “Mata kuliah yang saya pelajari yang relevan dengan jabatan Management Trainee antara lain Manajemen Operasi, Manajemen Sumber Daya Manusia, Akuntansi, Pemasaran, dan Manajemen Strategis”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (E) Management Society.

10. What position does he hold when he takes his degree?
A. Operations management
B. Human resources Management
C. Accounting
D. Marketing and Strategic Management
E. Management Society
Pembahasan:
Pada soal di atas menanyakan “Posisi apa yang dia pegang ketika dia mengambil gelarnya?”. Pada paragraf keempat teks tersebut disebutkan “During my studies, I have had the post of Executive in management Society yang memiliki arti “Selama studi saya, saya memiliki jabatan Eksekutif di Manajemen Masyarakat”.

Jadi, jawaban yang benar adalah (E) Management society.

Sekian Soal dan Pembahasan Wong Wai Man Wilfred what is the name of the company or organization wong wai man wilfred applying to. Semoga what is the name of the company or organization wong wai man wilfred applying to Soal dan Pembahasan Wong Wai Man Wilfred tadi dapat membantu teman-teman dalam belajar.

Referensi: https://en.wikipedia.org/wiki/Application_for_employment
Baca juga: Soal dan Pembahasan My English Classes

Ambiz Education Search:
what is the name of the company or organization wong wai man wilfred applying to | how does mr. wilfred know this ad | what skills and personnel qualities are required | what does mr. wilfred enclose the application letter

error: